Clip Concept Store Oporto, Portugal

Client Clip Concept Store
Location Oporto, Portugal
Project 2008
Construction 2008
Construction Area 256m2
Photography João Morgado - Architectural Photography

1st Place in international competition

Intended to serve as a reference for multi-brand clothing store Clip, this concept store is defined by an urban idea using materials such as concrete and raw steel. Mixed inertia elements create fluidity and movement that invites and guides customers deeper into the store, offsetting the space’s thin and elongated proportions.

Distinct details, carefully linked together as a whole, contribute to the variation of the space: a slate wall where customers may draw and leave messages, fitting rooms with doors lacquered in chameleon paint which change colour depending on the angle of the observer and a large ten square metre screen of abstract images which move to the beat of the invited DJ playing from his DJ POD.